آموزگار چند پایه
آموزش ابتدایی
|
|
زمان شروع حسادت برخي بر اين باورند كه حسادت در زمان 15تا16 ماهگي در كودكان شروع مي شود و شديدترين مرحله حسادت در دوران پيش از پنج سالگي است. چون در اين دوران كودك كاملا به والدين وابسته است و همه نياز هاي او توسط آنها ارضا مي شود و والدين تنها افراد مورد علاقه او هستند .
شيوه هاي بروز حسادت
كودك به دليل نياز شديدي كه به محبت و توجه والدين و اطرافيان دارد براي جلب توجه آنها به رقابت با كودكان ديگر مي پردازد. حسادت كودكان خرد سال آشكار بوده و بدون سياست و پرده پوشي حسادت خود را نشان مي دهند. مثلا كودك به طور مستقيم مي گويد از نوزاد متنفر است يا آشكارا و پنهان به او صدمه مي زند. كودكان بزرگتر ممكن است حسادت خود را سر كوب كنند كه در اين صورت حسادت تغيير شكل مي دهد و به صورت نشانه ها و بد رفتاريها ظاهر مي شود. حسادت كودك به هر شكلي كه باشد به ساز گاري فرد لطمه وارد مي آورد و موجب آسيبهاي جسماني ،رواني و عاطفي ، اخلاقي و اجتماعي فراواني مي شود نتيجه تلخ حسادتهاي دوران كودكي مي تواند در سالهاي بعد اثرات نامطلوبي بر شخصيت فرد بگذارد.
برخي از اين آسيب ها عبارتند از
1-آسيبهاي جسماني ،2-آسيبهاي رواني و عاطفي3- آسيبهاي اجتماعي ،4- آسيبهاي اخلاقي
1-آسيب هاي جسماني :رفتار برخي از والدين به گونه اي است كه به كودك حسود اجازه نمي دهد، حسادتش را با واژه ها بيان كند زيرا اگر بگويد كه از برادر يا خواهرش متنفر است مورد سرزنش يا احيانا تنبيه والدين قرار مي گيرد اين گونه از كودكان به جاي اينكه حسادت خود را با واژه ها بيان كنند با سرفه و جوشهاي پوستي نشان مي دهند .
2- آسيب هاي رواني و عاطفي :وقتي كودكي از برادرش متنفر است ولي فرق ندارد كه احساساتش را بيان كند، ممكن است به قدري وحشت زده شود و به طرف رختخواب برادرش برود تا ببيند كه آيا او هنوز آنجا هست يا نه؟ و ممكن است از اين كه برادرش را در صلح و آرامش يافته است به قدري خوشحال شود كه والدينش واكنش او را به حساب علاقه و محبت نسبت به برادرش بگذارند و گاهي به خاطر محروميت از آسايش تباه شدن استعداد و تواناييهاي بالقوه فرد و از بين رفتن محبت باشد.
3- آسيب هاي اجتماعي :برخي از كودكان حسود بسترشان را خيس مي كنند و يا به جاي بيان نفرتشان بشقابها را مي شكنند . برخي ديگر ناخنهايشان را مي خورند يا موهايشان را مي كشند تا بدينسان تمايلشان را براي گاز گرفتن و آزار دادن برادران يا خواهران خود پوشيده نگه دارند
4- آسيب هاي اخلاقي :گاهي برخي از كودكان از غذا خوردن خود داري مي كنند و دچار بي اشتهايي مي شوند و خود را به مريضي مي زنند يا ترس بيجا از خود نشان مي دهند همه اين كارها به خاطر اين است كه توجه والدين را بيشتر به خودش جلب كند و توجه شما را نسبت به فرد مورد حسادت كاهش دهد .
علل حسادت
حسادت از ميل كودك به تنها محبوب گرامي، مادر سر چشمه مي گيرد. اين ميل به قدري در كودك ريشه دارد كه هيچ رقيبي را تحمّل نمي كند وقتي برادرها و خواهرها به دنيا مي آيند كودك با آنها به رقابت مي پردازد تا عشق و علاقه انحصاري پدر و مادر را از دست ندهد . اين رقابت ممكن است آشكارا و يا پنهان باشد و اين به طرز بر خورد والدين نسبت به حسادت آنها بستگي دارد. گاهي در اثر تبعيض اولياء مدرسه عدم توانايي در درك و فهم دروس، ترس از شكست و مردود شدن در امتحان يا اذيت و آزار شاگردان بروز مي كند. واكنش كودك اغلب به صورت حسادت، فرار از مدرسه، بي انضباطي و يا بي تفاوتي و بي رغبتي تحصيلي و بالاخره عقب ماندگي تظاهر مي كند. اگر تولد نوزاد همزمان با شدت دلبستگي فرزند اول به والدين باشد، حسادت بيشتر در كودك ايجاد مي شود هر قدر فاصله تولد بين دو كودك كمتر باشد، احتمال حسادت بيشتر است. نظرات شما عزیزان: |
تبادل لینک هوشمند قالب های نازترین جوک و اس ام اس زیباترین سایت ایرانی جدید ترین سایت عکس نازترین عکسهای ایرانی بهترین سرویس وبلاگ دهی وبلاگ دهی LoxBlog.Com |